تولید ترشی سیر شمالی هفت ساله با بهترین کیفیت عالی به شیوه های سنتی در مازندران و گیلان انجام می شود. در کنار غذا از انواع ترشی برای خوشمزه تر شدن غذا استفاده می شود که یکی از آنها ترشی سیر شمالی هفت ساله می باشد.
تولید بهترین ترشی سیر شمالی هفت ساله در خطه شمال کشور به ورت خاصی انجام می شود و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. شهرهای شمالی کشورمان از دیرباز به تولید مرغوبترین و خوشمزه ترین سیر ترشی های چند ساله و هفت ساله محلی، معروف بوده اند. سیر ترشی گیلان هر ساله تولید بالایی داشته و با طعم فوق العاده ای به عنوان یکی از سوغاتی های این شهر، مطرح است.
ترشی سیر خانگی شمالی
در شمال کشورمان، در شهرهای مختلف استان های گیلان و مازندران از سیرهای مرغوب، انواع ترشی خوشمزه محلی به روش خانگی تولید می شود. در روش خانگی یا پوست سیرها گرفته می شود و یا سیر را با پوست برای تهیه ترشی استفاده می کنند. سپس سیر ها را شسته و کاملا خشک می کنند و در سرکه سفید یا قرمز یا سرکه سیب به همراه مقداری نمک، در ظرف های دربسته قرار می دهند. پس از گذشت یک الی هفت سال، سیر ترشی آماده مصرف است.
ترشی سیر شمالی هفت ساله
سیر یکی از محصولات گیاهی پرخاصیت است که از آن در تهیه ترشی استفاده می کنند. مصرف سیر تازه به سبب تلخی زیاد آن آسان نیست بنابراین تولید تری سیر باعث راحت تر شدن مصرف این گیاه پرخاصیت می شود.
ترشی سیر شمالی هفت ساله طرفداران بسیار زیادی در بین مصرف کنندگان ایرانی دارد و در اغلب سفره ها دیده می شود . ترکیبات این ترشی به صورت زیر است :
• سیر
• سرکه
• نمک
رنگ این ترشی تیره است و برای اینکه از تیره تر شده آن جلوگیری کرد می توان از سرکه بالزامیک استفاده کرد. برای خوش طعم کردن ترشی سیر شمالی هفت ساله می توان از مواد دیگری مانند آویشن استفاده کرد .